Időskorúak térdízülete


időskorúak térdízülete

A hirtelen csavaró-mozdulattal járó esés közben általában a térd keresztszalagjai szenvednek sérülést. A sérülés súlyosságától függően részleges vagy teljes szakadás lehetséges, hogy elegendő egy jól megválasztott térdrögzítő, de teljes szakadás esetében a szalag műtéti pótlása a megoldás.

sport teip az ízületi kezeléshez krónikus könyök artrózis

Ezt megelőzően is érdemes gyógytornával felkészíteni az izomzatot, de a műtét után feltétlenül hónapig célzott gyógytorna-kezelés és rehabilitáció szükséges a teljes felépüléshez. ITT  olvashat részletesebben még a keresztszalag szakadásról.

Meniscus porcgyűrű sérülése, szakadása A meniscus sérülését követően terhelésre és időskorúak térdízülete is jelentkezik térdfájdalom, előfordul, hogy a térd beakad, nem nyújtható ki teljesen, mert a leszakadt meniscus időskorúak térdízülete a mozgást.

zömök fájdalom ízület törés boka ízület kezelése

A sérülés általában nem gyógyul magától, műtéti megoldás jön szóba, és azt követően a lehető legkorábban elkezdett célzott gyógytorna. A gyógytorna függ a sérülés nagyságától, jellegétől, a baleset és a műtét között eltelt időtől, de a célja mindenképpen a mielőbbi teljes térdfunkció visszanyerése.

a könyökízület bursitisének kezelése jéggel ízületi betegség patkányokban

Hogyan zajlik a rehabilitáció?