Termékek térdízületekhez


termékek térdízületekhez

Szilikon és gél linerek A korszerű függesztési elvek ma már sokkal pontosabb, szakszerűbb, biztonságosabb és kényelmesebb megoldásokat jelentenek szerte a világon, így hazánkban is. Ma már könnyen elérhetőek és hozzáférhetőek ezek a protézis kiegészítők.

termékek térdízületekhez őssejtek artrózishoz

A csonk protézis és terhelés viselőképessége nagyban múlik az amputált csonk fizikális állapotán. Azokban az esetekben ahol csonkérzékenység alakult ki, vagy egész napos aktív protézis használata áll fent, szükséges a termékek térdízületekhez körüli terület védelme, megakadályozva a csonk kidörzsölődését vagy kisebesedését a tokban. A csonkágy tokon belüli nyomó, nyíró erők létrejötte miatt szükséges és fontos az egyenletes nyomás kialakítása, az érzékeny csonkfelszínek tehermentesítése, termékek térdízületekhez egy tokon belüli réteggel, azaz linerrel lehet a legjobban megoldani.

ízületi betegségek terjedése

A linerek a protézisek jobb illeszkedését is segítik, ezek a csonk és a tok közötti hézagot töltik ki, így biztosítják a csonk és a tok közötti biztonságos, elmozdulás mentes kapcsolatot és a megfelelő kényelmet. A linerek a hagyományos csonkharisnyás-ágyazáshoz képest fokozottabb komfortérzetet biztosítanak.

A linerek gumihoz hasonló állagú, rugalmas, szilikon anyagból készülnek.

Kiegészítő termékek

Belül teljesen szilikon vagy gél borításúak, így szinte a csonkra tapadnak. A linerek külső része lehet szövet borítású is.

termékek térdízületekhez

A linerek végén egy ún. A zárszerkezet segítségével folyamatos és biztonságos kapcsolat alakítható ki a protézis és az amputált csonkja között. Gyakorlatilag garantált, hogy a járás során a protézist viselő nem tudja elhagyni a protézisét, legyen az normál közlekedés vagy sportolás.

termékek térdízületekhez boróka együttes kezelés

A csonk linerek használata a jobb függesztés mellett nagyobb kényelem érzetét eredményez, így a járás fájdalommentessé tehető. A szilikonos linerek elsősorban a jobb függesztést segítik elő termékek térdízületekhez révén, a gél linerek pedig a magasabb komfortérzetet is biztosítják. A linerek jobb tapadásához, a protézisek biztonságosabb függesztéséhez hozzájárulnak még a különféle szilikonos függesztők is, melyek a protézis külső felszínét kötik össze a testfelszínekkel, így nagyobb tapadással biztosítják a folyamatos viselést.

termékek térdízületekhez