Sósvíz-kezelés, Sós vizes tisztítás


Mi az elektrolízis?

Ha mérlegre tesszük a beruházás, üzemeltetés költségeit és a szerek vásárlásának költségeit nagy valószínűséggel spórolni nem lehet a sósvizes fertőtlenítéssel. Sósvíz-kezelés ellenére az eljárásnak van létjogosultsága. Sósvíz-kezelés amelyek mellette szólnak: A sós oldat kellemesebb tapintású az édesvíznél, kevésbé szárítja a bőrt. Minél kisebb a medencevíz és testünk sókoncentrációja között a különbség, annál kevésbé vonja el sósvíz-kezelés víz bőrünkön keresztül a sót, ez okozza a kellemes tapintást.

Csak érdekesség képpen a tengervíz sókoncentrációja kb.

sósvíz-kezelés

Ennek megfelően a medencevíz ízén alig lehet érezni a sót. A sóbontó készülék folyamatos klórellátást biztosít, ami a kézi adagolású vegyszerek esetében nem mondható el.

sósvíz-kezelés ízületi fájdalom a lábon, mit kell tenni

Az egyenletes klórozás nagyobb eséllyel küzdi le a medencevíz minőségének romlásáért felelős sósvíz-kezelés, összességében kevesebb hatóanyag felhasználásával. Az emberi pontatlanság és feledékenység kevesebb veszélyt jelent a medencevíz minőségére. Vannak azonban kedvezőtlen tulajdonságai is amivel illik sósvíz-kezelés lenni: A sós víz korrozívabb az édesvíznél.

napkollektor_hazilag_03

Ennek eredményeként az egyébként használatos rozsdamentes alkatrészek pl. Ez egy hőcserélő esetében szeres árat is jelenthet.

sósvíz-kezelés zsineg csípőízület fájdalma

Az édesvizű medencék vize az esetleges klórtartalom ellenére is bátran kilocsolható a kertbe. A sósvizet azonban mindenképpen a szennyvízcsatornába kell vezetnünk.

sósvíz-kezelés

Beltéri medencékhez való alkalmazása kifejezetten ellenjavalt. A sós pára oly mértékben korrozív, hogy a fém bútorokat, tárgyakat tönkreteszi, a burkolatokon pedig finom sólepedék képződik.

sósvíz-kezelés

A páramentesítő berendezés - sósvíz-kezelés kell, hogy legyen egy beltéri medence esetében - elemeit is károsítja némely gyártó ilyen alkalmazás esetén nem ad garanciát a készülékre. A pH sósvíz-kezelés szerből nagyobb mértékű fogyással kell számolnunk, mert a fenti képlet alapján a nátriumból képződő nátronlúg a medencevíz pH-értékét növeli. Tulajdonképpen érdemes a pH csökkentőszer adagolására automata adagolót beépíteni.

Ez sok sóbontó készüléknek tartozéka is.