Őssejtek artrózishoz


Az eljárás során a beteg csípőjében vér-őssejteket nyernek ki a csontvelőből, eltávolítják a őssejtek artrózishoz, a visszamaradó folyadékot centrifugában sűrítik, aztán a keveréket injekcióban közvetlenül a sérült ízületbe juttatják.

őssejtek artrózishoz a kézkúpok ujjainak ízületein - hogyan kell kezelni

Mivel a beteg saját anyagáról van szó, ez esetben nagyon kicsi a kilökődés valószínűsége. Kenneth Mautner, az Őssejtek artrózishoz sportorvosa számos hagyományos kezelést, köztük fizikoterápiát, kortikoszteroidokat vagy hialuronsavat ír fel az artrózis ellen betegeinek, ő rendkívül ígéretesnek találja az őssejtkezelés lehetőségét. Az őssejtek viszont olyan sejtek, amelyek a szervezet különböző sejtjeivé tudnak továbbfejlődni, akár új porcot is alkothatnak.

őssejtek artrózishoz

Az artrózis az ízületi gyulladás egyik legrégibb őssejtek artrózishoz kondroitin komplex formája, melyet az ízületeket védő porc eróziója jellemez. A porc kopása következtében a csontvégek egymásnak dörzsölődnek, ami fájdalmat, duzzanatot és a mozgás korlátozódását eredményezheti.

őssejtek artrózishoz a kéz ízületei fájnak alvás után

A betegség többnyire először a teherhordó ízületeket, vagyis a csípő- és a térdízületet sújtja. Az artrózis pontos kórokát nem ismerjük, azt viszont tudjuk, hogy az életkor, az elhízás, a különféle sérülések és a genetika is szerepet játszik az előrehaladásában.

Ezek is érdekelhetik.