Patella fájdalom, Mi okozza a térd elülső fájdalmat?


bokaízület betegségei

Rólam Térdkalács körüli fájdalom A térdkalács  patella a térd nyújtásáért felelős izom musculus Quadriceps vagy más néven négyfejű combizom működését segíti elő.

A térdkalács belső felszínét üvegporc borítja, így a térdben önálló ízületi felszínt alkot. Ezt az ízületi felszínt a combcsont patella fájdalom felőli részével alkotja.

patella fájdalom ízületi fájdalom duzzanat izomgyengeség

Alapvetően a térdízületnek 3 különböző ízfelszine van, ez utóbbi a harmadik, de patella fájdalom legfontosabb is ugyanakkor, mivel nagyon gyakran ennek a 3. A térdkalács ízületi felszíne az alábbi okok miatt károsodhat: a térd tengelyeltérése X- vagy O-láb deformitásismétlődő túlterhelés, sérülés térdkalács törés, illetve porcleválásavagy a térdkalács túlzott oldalra billenése.

Patella (anterior knee pain) testing and taping treatment for mal-tracking syndrome

A térkalács porcfelszín károsodás tünetei: lépcsőn járás nehezített, a guggolás és térdelés nagyon fájdalmas, illetve a hosszan tartó ülés hajlított térddel is panaszos lehet.

A térkalács porcfelszín károsodás kezelése: porcerősítő készítmények szedése kúraszerűen, illetve térdízületbe adható Hyaluronsavas injekcióknak is nagyon kedvező hatása van.

Tartósan fennálló, kezelésre nem reagáló esetekben a térdkalács porcfelszínének műtéti tehermentesítése indokolt, melyet arthroskopos vagy nyitott térdműtétként is el lehet végezni. Telefonos előjegyzés:.

patella fájdalom