Metacarpitis


Reumatológia Alagút szindrómák Az alagút szindrómák diagnózisának felállításához electromyográfia EMG elektromos idegvezetési sebesség metacarpitis, ultrahangos idegszál vizsgálat, vagy CT, vagy MR áll rendelkezésre Mikor forduljon hozzánk?

Ha a csípő, illetve alsó végtag területén, vagy a nyaki, illetve felső végtag metacarpitis érzészavar zsibbadás, túlérzékenység, csökkent érzékenység, vibrációs érzés megváltozása mozgászavar izomgyengeség, izomleépülés jelentkezik, egy jól körülhatárolt területen, vagy izomcsoportban. Bizonyos esetekben kevert formái is kialakulhatnak, azaz az érzés és a mozgászavar együtt jelentkezik. Az alagútszindrómák hátterében olyan elváltozások metacarpitis, melyek az adott alagutat, illetve csatornát beszűkítik, a benne lévő struktúrákat metacarpitis, komprimálják.

metacarpitis

Ilyenek lehetnek pl. Bizonyos anatómiai elváltozások is okozhatják az alagút szindrómákat, pl.

Ebben a csatlakozási zónában megfigyelhető kötegek: oldalirányú sugárzás; dorzális és palmari radiokarpális; mezhapyastny interosseous. Ez a terület, az alkar és a kéz között, a multifunkcionális kar: hajlítás, hosszabbítás, körforgás, adduktálás, elrablás. A vérellátás az artériák és vénák segítségével történik, idegek segítségével sugárzás, könyök, interosseous. A nyirok metacarpitis tenyérben a plexusokban átáramlik a nyirokcsomókon, majd visszatér a nyirokcsomókba köbös fossa. A tenyér külső felületén az extensor izmok metacarpitis, belülről a flexorok.

Az alagútszindrómák kezelése Konzervatív kezelésként gyógytornát, elektroterápiát, masszázst ajánlunk, emellett rendelőnkben lehetőség van akupunktúra, illetve lézer akupunktúra alkalmazására, valamint az érintett alagút lokális injekciózására. A lézer, lézerakupunktúrás, illetve akupunktúrás kezelés a metacarpitis vérátáramlást helyreállítja a metacarpitis izomgörcsösödést csökkenti illetve, az érintett, nyomás alatt károsodott idegek funkcióját, az idegvezetést helyreállítja.

A helyi injekciózással csökkentjük az idegszál, illetve metacarpitis környék kötőszövet gyulladását, ezáltal az idegregenerálódást lehetővé tesszük.

metacarpitis ízületi balzsamok áttekintése

Amennyiben műtéti beavatkozásra van szükség, ezt konzílium keretében az adott műtéti eljárásban jártas metacarpitis megszervezzük. Alagút szindróma jelentkezése esetén, illetve ennek metacarpitis, forduljon hozzánk bizalommal.

ízületi kezelésű szteroidok

A gyors, definitív diagnózis és terápia fél gyógyulás.